Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen

Wil u weten welke verschillende soorten zonnepanelen er bestaan? En wil u zeker zijn van een nauwkeurige plaatsing ervan? Dan bent u bij Elektro-Cox BVBA aan het juiste adres.

Zonnepanelen: hoe werkt zo’n installatie precies?

Zonnepanelen (ook fotovoltaïsche of PV-installaties genoemd) zetten licht om in elektriciteit die u meteen kan gebruiken.

Een installatie bestaat uit de zonnepanelen zelf, een montagesysteem om de panelen op het dak te plaatsen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

Na de omvormer moet een productiemeter of groenestroommeter worden geplaatst die de elektriciteit meet die de zonnepanelen opwekken. Op basis van deze meterstanden worden groenestroomcertificaten toegekend.

Na de productiemeting kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door uw televisie, wasmachine, verlichting, enzovoort. Overtollige stroom wordt naar het net gestuurd.

's Nachts, op donkere dagen of op momenten dat u veel verbruikt, gebruikt u indien nodig ook nog stroom van het net. De stroom die van en naar het net gaat, wordt gemeten door de facturatie- of injectiemeter. Deze teller draait terug wanneer uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt.

Een investering die jarenlang meegaat

Wij berekenen voor elke specifieke situatie het rendement en opgewekte vermogen. Ook werken wij uitsluitend met Europese merken die u de garantie geven dat uw zonnepanelen na 25 jaar zeker nog 80% van hun output behouden. Voor de omvormers werken we enkel met het Duitse topmerk SMA, of het Nederlandse Mastervolt.

Op die manier bent u zeker dat uw investering jarenlang zonder problemen zal werken.

Voor meer informatie over onze verschillende soorten zonnepanelen en de installatie kunt u ons steeds contacteren. We beantwoorden graag al uw vragen.